fredag 1 oktober 2010

Hundertwasser

                                                   HUNDERTWASSER!

Det var Frifdrich Stowasser Friedensreich Regentag Dunkelbunt Hundertwasser som gjorde denna stil och han var självlärd. Han kommer från Österrike. Hans stil var mångfärgade och mjuka naturformer som spirallinjer. Han var en bildkonstnär, formgivare och arkitekt. Han föddes den 15 december 1928 och dog den 19 februari 2000. En av hans åsikter var "Spiralen är en symbol för kretsgången". Han tyckte att konsten skulle finnas till för andra människor.

Jag tyckte att det var mycket roligt att arbeta med detta. Det var även mycket intresant att nästan kunna rita så som Frifdrich ritade. Jag tyckte att jag arbetade ganska bra, men det kunnde ha blivit bättre för att jag kunnde ha ritat finare med formen. Jag råkade ta lite för mycket vatten men jag lyckades med att fixa till det lite finare, jag blev endå ganska näjd med den. Jag var konsentrerad på arbetet. Jag ritade en läggenhet med tigermönster. Jag använde först akvarelpenna och målade sen tog jag vatten på färgen. =D



Här är min målning:



och här är Frifdrich:

torsdag 9 september 2010

Kalligrafi & Anfang


KALLIGRAFI!

Jag har arbetat med kalligrafi. Den använde munkarna och prästerna på medeltiden. De skrev kalligrafi i biblar, sagor, dikter, viktiga dokument och brev. De använde gåspenna och bläk för att skriva. De hade inte lärt sig trycka ut böker så de fick skriva för hand. Munkarna la ner en massa tid för att det skulle bli väldigt noga och fint.


Jag tyckte det var kull och intresant att jobba med kalligrafi. Kalligrafi kommer jag använda när jag har tråkigt och inte har något att göra.







ANFANG!

Ordet "anfang" bettyder "början" på tyska. Den första bokstaven man skrev i början av en text  gjorde man extra fin, man ritade en ram runtom bokstaven.

Jag tyckte det var kul och fint att rita runt om min bokstav. Jag kommer använda anfangen när jag kanske vill göra den första bokstaven på en text fin.