söndag 3 mars 2013

Bildanalys

¨
bild tagen : http://www.scotsalbury.nsw.edu.au/image/teenparty

Tonårsbild


När jag kolla på bilden så tänker jag på hur det är när man ska gå på fest. Hur man planerar, ordnar och fixar för att man ska ut på ett dansställe eller bara hem till någon. Förberedningarna tar timmar innan man ska ta sig dit, ta sig hem, vem man ska dit med, om man ska med någon hem efteråt. Vad för folk som ska dit och vem som inte ska.

Kvällar som denna bilden visar att de är ute glada, dansar och har det trevligt var och är fortfarande speciella stunder. Man ser fram emot dem hela dagen och när kvällen kommer kan man inte vänta för det kommer vara så himla roligt. Varje kväll så vet man att något nytt skulle hända både bra och dåligt. Man hade gemenskap och umgicks med många. Få många fina minnen och skratt man kommer tänka tillbaka på senare och skratta åt. Man är en del av folket och livet när du är där.
Syftet med bilden är för att sprida både information underhållning och reklam. Man informerar om att människor unga och stora har trevligt, roligt, skrattar, dansar och att förutom allt dåligt folk så är där inte bara negativa grejer om dansställena som har fått dåligt rykte och att folk har ett leende på läpparna när dem är där. Och reklam för att sprida. Ser man på bilden och blir sugen på att ha lika roligt så säger reklamen "kom hit vi levererar dina behov av underhållning och nöje" För att dra till sig folk.
Människor som driver sådana här ställen, folk som vill att folk ska komma ut och ha roligt istället för att hitta på med skit sprider bilderna för att locka till sig folk och visa att där finns mer att göra. Få folk till att socialisera sig och träffa nya människor. De riktar ut sig mot ungdomar och unga vuxna så dem kommer ut. Släppa på det jobbiga stressen dem kan ha inom sig och komma ut släppa loss och tänka på annat.
Bilden visar att en grupp av olika individer är på ett och samma ställe och njuter och just då känner dem nog inga bekymmer. För mig är det viktigt för folk har för mycket problem och tänker för mycket nu förtiden. Man måste börja tänka lite på sig själva ta hand om sig, ha roligt någon gång och känna att dem lever.
Blickriktning. 
Bilden riktar in sig på ungdomarna som dansar och har roligt. Den visar glädjen och nöjet som går att hitta i världen på olika platser och med olika människor varje gång. Och hur dem alla ler mot kameran för dem vill visa vad dem är med om och förstås få lite uppmärksamhet.
Bildsnitt. 
Bilden visar översikten på folken som dansar. Alla dansar inte med varandra men man ser att alla dansar och roar sig och skriker.
Ljus.
Bilden är ljus med många färger för att fånga upp alla detaljer som rör sig runt omkring och vad bilden verkligen handlar om så dina ögon fastnar vid dessa små ställen som leendet, dansandet och roandet.
Miljö.
Dem är inomhus på en plats där det finns mycket folk och rörelse. Möjligtvis en natt klubb eller ett ute ställe med dansgolv och olika band som spelar.
Personer.
Både tjejer och killar utklädda för att roa sig och det enda dem känner är lycka och minnena det skapar och vänskapen dem känner med varandra.
Saker.I bilden lägger jag märke till att två av dem har tummen och pekfingret utsträckta medan dem har böjt på mitten ring och lillfingret. Alla har armarna uppe och hoppar. Vad det ser ut som i bakgrunden är där folk men den delen är för mörk för att se.
Händelser.
Folken har kommit dit i umgänge tagit av sig sina ute kläder, ut och dansat, börjat prata med folk, kyssas, kramas och hållit igång hela kvällen. Någon kanske går därifrån med ett nytt telefon nummer i fickan, någon kanske ledsen för hon/han blev sårad, någon med en ny partner och efteråt kommer det pratas om denna kvällen.
Ljus Lukt
Där är väldigt ned dämpad ljus, lukt från ny tvättat golv o möbler. Musiken dunkar på, man blir hälsad välkommen och hoppas att kvällen kommer vara rolig. Så är det varje gång jag är ute. Musiken går igång hjärtat börjar slå och du börjar röra dig. Känna lukten från olika parfymer, folk har på sig dundrar i hjärtat och på vissa ställen lukten från alkohol.